OP DE MARKT, ZANZIBAR '05 


Corrupte praktijken (1)

Vandaag alweer de tweede dag op school. Gisteren was ik vreselijk moe en een beetje bevangen door de hitte, dus toen had ik geen zin alles op te gaan schrijven. Ik zit in een gastgezin en ik voel me echt prima op m'n gemak. De vrouw des huizes, Yussra heet ze, is erg aardig. Ze heeft twee kinderen, een jongen en een meisje. Verder woont haar vader, bwana Mohammed, hier ook. Haar man zit in Yemen. Of ze gescheiden is weet ik niet. Ik heb een eigen kamer, een heerlijk groot bed én een fan! Die is echt hard nodig, want het is hier bloedje heet. De badkamer is erg eenvoudig, er staat een groot vat met regenwater waar ik me mee was en een gat in de grond is het toilet. Maar hier heb ik absoluut geen moeite mee. Het is alleen een beetje jammer dat de aanwezigheid van het vele water hele kolonies muggen aantrekt. Vannacht heerlijk geslapen, voel me echt uitgerust nu. M'n Swahili gaat ook al beter, toen ik hier aankwam was het echt een drama. Door de vermoeidheid kon ik nog geen complete zin produceren, ik schaamde me gewoon voor m'n gastgezin. De lessen zijn goed te volgen, alles gaat in het Swahili, alleen af en toe engels om iets te verduidelijken.

We moesten vanochtend naar de Immigration Office komen op school, waar ze ons vroegen per persoon 100 dollar op te hoesten omdat we hier studeerden en dus, volgens hen, een ander soort visum nodig hadden. Jaja, leuk geprobeerd. We waren al van deze corrupte praktijken op de hoogte gebracht door de groep die vorig jaar hier had gestudeerd, dus we waren goed voorbereid. Doodleuk vertelden we dat ons gewone visum prima voldeed en dat ze hoog en laag konden springen, ons geld zouden ze niet krijgen. Haha, we hebben die man compleet overdonderd! Het zal wel even geduurd hebben voor hij deze financiele tegenvaller te boven was. Tel maar uit je verlies, negen keer 100 dollar... Daar kun je een hoop leuke dingen mee doen.

Vanmiddag met Lian nog even door Stone Town gelopen, gemaild en op 't strand gezeten. Was kostelijk! Vanavond chapati gegeten met vis, het eten is echt super hier. Daarna nog even Swahili gebabbeld met babu (opa) en net heel gezellig in de huiskamer met Yussra, de kids en nog een paar jongens (kinderen van haar zus geloof ik). Ze willen me echt helpen met Swahili, alleen praat vooral Yussra razend snel. Het helpt hooguit 1 minuut als ik vriendelijk vraag of ze ietsje langzamer wil praten, dus daar ben ik al gauw mee opgehouden.

TERUG NAAR INDEX  |  LEES VERDER...


 
Afrikaverslaving.nl © Josine van der Wal 2006-2020 Laatste update: sept.2020