ENGARUKA, TANZANIA '05


Ethiopie '06
Addis is een prima stad om een tijdje te wonen, het enige nadeel is het weer. De zon schijnt de laatste dagen echt minimaal en ik begin een beetje depri te worden van de donkere dagen, gigantische stortbuien, de kou en de modderige straten...
LEES DE VERHALEN

Zanzibar '05
Rechts naast me zeeg Dalila neer op de bank. Ze boog zich naar me toe en vroeg me zachtjes of ik wel wist wie al deze mensen waren. Nee, geen flauw idee. Hierop maakte ze me fijntjes duidelijk dat ik me in hoog gezelschap bevond. Al deze lallende mannen en vrouwen bleken namelijk ministers en andere hooggeplaatste personen te zijn.
LEES DE VERHALEN

Tanzania en Kenya '05
Een uur of drie later zit de bus vol met in rode doeken gehulde Maasai en kunnen we vertrekken. De krijgers moeten hun enorme speren afstaan, ze mogen niet mee de bus in maar worden bovenop het dak vastgebonden. Er hangt een pikant luchtje in de bus, een mengelmoes van koeien en koeienstront.
LEES DE VERHALEN

Ethiopie en Somaliland '03
Terwijl ik wat lig te mijmeren en de belevenissen van de afgelopen dag lig te overdenken, valt het licht van de maan door het rieten dak op mijn notitieblok zodat ik niet eens een zaklamp nodig heb om te schrijven. Ik wil helemaal niet gaan slapen en luister naar de gesprekken van de dorpsoudsten die onze hut bewaken. Ze zitten zo dichtbij dat ik ze aan kan raken.
LEES DE VERHALEN

Kenya '02
Zoveel water in deze ongelofelijke woestenij waar alles wat een poging doet te leven door de zon verschroeit wordt? John Hillaby noemde Lake Turkana in zijn boek de Jade Sea. Jadegroen - een betere omschrijving voor de kleur van het water is er niet. De aarde was woest en ledig. Zou het begin van de wereld er zo uit hebben gezien?
LEES DE VERHALEN

Tanzania en Malawi '01
Gebruikten we net de kippenren of de knieen van een medereiziger als ruggesteun, nu neemt een mand met vis of een lekkere zachte geit deze functie over. Af en toe is het oppassen als deze laatste z'n behoeften staat te doen. We smeren ons brood met het zakmes van Andreas, lekker dik met pindakaas of jam.
LEES DE VERHALEN


 
Afrikaverslaving.nl © Josine van der Wal 2006-2020 Laatste update: sept.2020